dimarts, 26 de febrer del 2008

La campanya va endavant.

Ja van cinc dies de campanya, de tornar als mítings, d'emetre els que fa Carme Chacon per la webtv del PSC. Jo n'he seguit tres, el de dissabte a Tarragona acompanyada pel President José Montilla i Felipe González; el d'ahir a Santa Coloma de Gramenet i avui Tortosa.
Del míting de Tarragona ja s'ha escrit prou als diaris, ple fins a la bandera, amb molta gent al carrer, i unes intervencions que van fer honor al públic que hi havia assistit.
Finalitzat el míting, i una vegada superat l'ensurt de les claus, vem anar a menjar quatre calçots al Pla de Santa Maria, com que som previsors ja teníem taula reservada.
Ahir, però, a Santa Coloma us tinc de dir que vaig escoltar la millor Carme Chacon, amb un discurs molt ben estructurat i molt ben exposat, s'ho mereixien els dos centenars de persones que no hi van poder accedir.
Avui Tortosa, quatre oradors al cartell, Joan Sabaté (ex alcalde de Tortosa), Lluïsa Lizárraga (primera candidata de l'Ebre), Francesc Vallés (cap de llista de Tarragona) i Carme Chacon.
Hi ha un punt del que cal parlar, del pla desempolsat pel PP del transvasament de l'Ebre. A mi hem resulta curiós, després de llegir El Periódico de diumenge, que s'insisteixi en treure aigua d'un lloc on no n'hi ha i només siguem nosaltres qui plantegem la construcció de més dessaladores com oposició als costosos transvasaments que, de seguir així la climatologia, seran aigua per avui i desolació per demà.
Un altre tema del que cal parlar, el debat d'ahir entre Zapatero i Rajoy, on vem veure molt clar, i crec que cal seguir insistint, que no son el mateix, per molt que CiU ho digui. No defensa actualment ni ha defensat mai Catalunya cap governant o líder del PP. Ni Aznar, al qui CiU es va regalar (si regalar, no van ser ni capaços de vendre's) dues vegades. Seguir dient que són el mateix és mentir.
Cadascú va dir que el seu va ser el millor, però les tres enquestes que es van fer al finalitzar el debat es van decantar per ZP. I és que ZP va guanyar i gairebé sense necessitat de despentinar-se. Segur que en el segon debat veurem un Rajoy molt menys respectuós que el d'ahir. Els seus holligans l'hi reclamaran.
Tres debats i l'opinió popular dóna un 2-0 a favor del Socialisme. Espero que la campanya segueixi posant a cadascú al seu lloc, que dilluns vinent fem el 3-0 i que el dia 9 de març tinguem el recolzament majoritari dels ciutadans i ciutadanes.