diumenge, 15 d’abril del 2012

Pa de Pessic. Com el faig

Avui treballava la Montse i, com que estava força avorrit per casa després d'haver tornat de passejar per la carretera de Sants, m'he decidit a fer un pa de pessic per a esmorzar i com assaig del pastís d'aniversari que caldrà preparar per en David diumenge vinent.
En quatre fotos teniu el Com l'he fet.,
Els ingredients són els clàssics: Farina, sucre, llevat "Royal", ous, mantega, iogurt de llimona i dos ingredients accessoris.


Començo separant les clares dels rovells i abocant-les al bol.


Fent servir la batedora de varetes aixeco les clares a punt de neu  


Afegeixo el rovells i a batre de nou 


Després hi aboco la farina amb el llevat, 

el sucre, la mantega liquada, el iogurt de llimona i, si voleu, una llagrimeta d'anís, que es pot substituir per licor de taronja o qualsevol altre destil·lat o fermentat dolç.


Tornem a fer servir la batedora per barrejar-ho tot ben barrejat. I engreixem i enfarinem el motlle 

Amb l'ajuda de la llengua (la de silicona per cuina, no penseu malament) posem la barreja al motlle.

Afegim uns entrebancs de xocolata, per donar una nota divertida

Quaranta minuts al forn (180º sense ventilador)

I esperarem que es refredi per a desemmotllar. Però aquesta foto us la perdreu perquè fins demà al matí es queda on és.


Si no voleu barrejar sucres, farines, llevats i, opcionalment, bicarbonats podeu comprar un "Bizcocho Royal", jo vaig començar amb aquest preparat.


Proveu de fer-lo, és la millor alternativa als industrials i és molt més sa i saborós. Recordeu, però, que heu d'adaptar aquesta, i qualsevol altre, recepta aplicant el vostre enginy. Ja em direu quelcom.