dimecres, 8 de maig del 2013

Commentariolum Petitionis

Un any més, el grup de reconstrucció històrica Barcino Oriens ha preparat una nova representació en què s'exposen alguns dels costums de la Roma clàssica. Aquesta vegada han volgut recrear una campanya electoral. Sí, amigues i amics, els romans ja sabien fer eleccions i preparar campanyes electorals, algunes pràctiques de les quals encara són als manuals.

Basant-se en el text que Quintus Tullius Cicero va enviar al seu germà Marcus amb motiu de la campanya electoral de les eleccions per a Cònsol de l'any 64 AC., el grup a desenvolupat una dramatització en la qual diversos personatges van aconsellant dos candidats, Gneu Emili Agrícola i Luci Corneli Popidi, sobre les arts que han de fer servir durant la campanya electoral que els enfronta. 
Us en recomano la lectura d'aquest text atribuït a Ciceró, segur que trobareu el text en català o castellà, malgrat que, curiosament, trobareu més referències en anglès.

Podreu veure aquesta magnífica representació els dies 8 i 9 de juny dins les Jornades Barcino Colonia Romae d'Hostafrancs.

Per la meva part, com bon ártifex imagínibus luce, us deixo unes quantes ars imágines luce que hi vaig fer en unes condicions de llum força justes tant per al meu pols com per a la luminositat del meu objectiu  (ISO 6400; v 1/80; f 4,8).

En primer lloc l'elenc del grup de reconstrucció.



La presentació de la recreació a càrrec del cordinador i ànima del grup Ricard Llop (una mica fora de focus, però ....)



Els dos candidats amb la toga blanca de la puresa.




Escenes de la representació








Com veieu les parets ja es feien servir per recolçar els candidats



I ja que hi eren, també van recrear la vida i maniobres de la legió romana.




Aquí teniu l'àlbum sencer.


Recordeu: No us la podeu perdre!!!