dijous, 2 de març del 2017

Una vegada més que s'ha quedat desactualitzat

Sembla mentida com passa el temps, sembla que faci dos dies de la darrera actualització i ja ha passat mig any, però anem a repassar què ha anat passant aquests mesos.
Juliol va ser el mes d'anar preparant el Congrés, que això de la feina també és important, tampoc no va donar més de si, bé si, l'aniversari de l'Anna, com va creixent.
Agost va ser el de les vacances, com sempre a l'Estartit, molt passeig per la muntanya amb la Montse i el Llamp de manera que ja teníem el nostre recorregut dels matins fet.


I això que ens vam endur un bon ensurt, ja que una tarda, amb forta tramuntana a la Rocamaura li va donar per treure fum i foc, sort que els serveis d'emergències, i els bombers van actuar a temps i no va passar a més.

També vam aprofitar per fer una petita ruta per un parell de cellers de l'Empordà. Alguns dels vins de Martí Fabra i La Vinyeta van acompanyar-nos fins a casa.


El setembre vam seguir preparant Congrés. I en una visita a Reinoxsa-Jarpega vaig tenir la sort de trobar-me amb el gran Carles Mampel, moment que en Joan va immortalitzar i que teniu a continuació


A l'octubre vam tenir la gran reunió de la gastronomia ja que, com cada dos anys, es celebrava a Barcelona el Fòrum Gastronòmic. A més dels stands d'empreses i productes es van desenvolupar tot un seguit de tallers i presentacions. El fòrum dolç va tenir una destacada presència on van participar excel·lents chefs com Jordi Bordas, molt bo el seu taller sobre BConcept amb l'elaboració d'un postre en got pur xocolata, o Carles Mampel, assistit de la sempre "pizpireta" Diana Conde, un goig veure-la amb la "chaquetilla".
I gran, com són els seus autors, va se la presentació del Llibre "Four in One" on han participat els quatre mestres pastissers de la Chocolate Academy de Gurb. Però d'aquest llibre ja parlaré més endavant. Vaig aprofitar i em vaig fer una foto que ja feia molt de temps que volia tenir amb en Ramon Morató, el seu llibre "Chocolate" és un referent per a qualsevol que vulgui entrar en aquest món.

I quan acaba octubre ja sabem que cal començar a preparar els panellets, una vegada més els meus clàssics, per aquest 2017 caldrà modernitzar-los.I finalment desembre, l'últim mes, el dels turrons, i com que tenia ganes de fer alguna cosa nova i també havia trobat unes receptes del mestre Raul Bernal, em vaig posar a preparar-les.
D'aquí van sortir les Coco-boles de neu i la Xemeneia de Papa Noel.


Planing de treball:

Una foto que resumeix quatre elaboracions, entre elles una figura de xocolata i que em va fer comprar alguna andròmina més per casa. 
I amb el "raïm" vam donar per finalitzat el 2016. Ara a veure que ens du el 2017