dilluns, 16 de gener del 2006

La 1a. Red Net del PSC

Amb aquest títol, vàrem celebrar el dissabte 14 l'aplec dels companys i companyes del PSC que administrem les webs territorials.
Va ser una reunió molt interessant en la que tots i totes vem aprendre alguna cosa, o vem recordar quelcom que ja sabíem i que havíem oblidat.
Per entrar en calor el company Zaragoza va centrar el que ha de ser el futur del treball del Partit en l'aplicació de les noves tecnologies. Cada vegada es fa més necessari passar de la cultura del paper a la cultura de la web, no hem de pensar les campanyes primer en el paper i després fer el seu trasllat a la web, cal pensar des del principi en el web i després passar-ho al paper.
Van seguir a la intervenció del secretari d'Organització dues taules rodones.
A la primera, de continguts més generals sobre internet, van intervenir en Xavier Castella, un dels responsables de la Sectorial de la Societat del Coneixement, i Raquel Querol, Coordinadora de l'Acció Política a la Xarxa.

La segona de les taules va servir per saber que estan fent els diferents companys i companyes al territori. Vem conèixer així, de primer ma, allò que estan fent, o estan deixant de fer, a Mataró, Cerdanyola, Olesa, Manresa, Vilanova i també va servir per saber com treballen, a la web, federacions com la del Baix Llobregat i del Camp de Tarragona.
Per donar entrada a aquests companys i companyes vaig mostrar les estadístiques de les visites a la web, i als seus àmbits territorials, del 2005 així com vaig fer especial esment a que som la primera web de partit polític auditada per OJD.
Per donar un petit al·licient a les Agrupacions havíem establert tres categories, visites, subscriptors i creativitat, a les que dotaríem amb un premi.
Vàrem tenir molt clar, des del principi, quins havien de ser aquest premis, però, us puc assegurar, que els companys i companyes que vingueren no s'ho esperaven, així ens ho va reconèixer en Ramon Bassas, que s'esperava una placa o un diploma.
Els premiats, que es van dur un ordinador portàtil cadascun, amb molta memòria, 1Gb RAM, molt de disc, 80Gb, i gravadora de DVD, foren:
- Creativitat:
L'Agrupació de Molins de Rei
Miguel
- Subscriptors:
L'Agrupació de Cerdanyola
Artur
- Visites:
L'Agrupació de Mataró
Ramon
També vàrem fer un reconeixement a la webmaster de l'Agrupació de Sant Quirze del Valles, Elena Cuevas, que amb 15 anys és la més jove.
Elena
Per finalitzar el Primer Secretari del Partit i Ministre d'Indústria ens va parlar del desenvolupament i dels plans que el ministeri està duent a terme per tal de trancar amb la "brecha" digital. En concret va parlar del plan Avanza i d'altres programes que en col·laboració amb el Govern de la Generalitat estan en execució.

Bé, ja només queda que els companys i companyes segueixin treballant tant bé com fins ara per tal d'optar, en l'edició de l'any vinent, als premis que s'han creat.
Us puc assegurar que Mataró, com ja els hi vaig dir, ho tindrà difícil.