dissabte, 29 d’abril del 2006

Setmana Santa, Sant Jordi, Vistalegre

Com sempre els dies de festa de setmana santa són ben rebuts. Serveixen per desintoxicar-se de la ciutat i per deixar, durant cinc dies, els problemes de costat.
Dedicats a la família, vam decidir anar a La Rioja a fer un parell de rutes, per un costat la del vi: Logroño, Fuenmayor, Cenicero, San Asensio, Briones, Haro.
Destacar que a Fuenmayor tenen una font amb una placa per cada bodega que hi ha al municipi; a Cenicero tenen una rèplica de l'estàtua de la Llibertat de NY; el Museu del Vi de Briones, sobre tot la col·lecció de llevataps; Haro el barri de l'estació, complicat com pocs i amb les bodegues una darrera l'altra. Les cases senyorials i les esglésies, que hi ha a tots aquests pobles, mereixen que es dediqui un temps per veure-les, no ens hem de quedar només amb les bodegues.

La segona ruta va ser la del Camino de Santiago al revés. Vam fer nit a Santo Domingo de la Calzada, us recomano el mesón del Abuelo si heu d'anar a dinar o a sopar. Aquí cal veure-ho tot. La Catedral, l'Ajuntament, el Parador de Turisme; bé els dos paradors de turisme, un situat a l'antic hospital de peregrins, i l'altre a l'antic convent de San Francisco, edifici que encara està en rehabilitació. També cal veure el pont sobre el Río Oja, i el carrer Major. Santo Domingo és un dels pobles del "Camino", per cert si voleu aneu al passeig de l'Espolón on podreu fer el "Camino Francés" sencer, des de Roncesvalles fins a Santiago de Compostela.

Sortint de Santo Domingo el circuit va ser: Cirueña, on vam veure passar caminants cap a Santo Domingo, Berceo, San Millan de la Cogolla, el Monasterio de Yuso, també en rehabiliatció i que no es pot deixar de visitar, Nájera i Logroño, el casc antic s'ha de veure per tot arreu, encara que sigui el més petit dels carrerons i si aneu sense nens heu de sopar a les tasques del carrer Laurel.




Permeteu-me uns consells, a Logroño no aneu al asador Entre Cepas, si tingués de fer-me una opinió del vi "cosechero" de Rioja pel que ens van donar en aquest lloc no seria la que tinc, quin beuratge més dolent! Si us heu de quedar a dormir us recomano el NH express, queda una mica lluny del casc antic però està molt bé.



I diumenge, Sant Jordi, estand a les Rambles i , a Madrid, míting de Vistalegre.
A l'estand vam repartir tot el paper que vam portar, una quantitat ingent de xapes del SÍ i, fins i tot vam arribar a vendre algun dels llibres que vam portar. Mentre jo vaig ser només vem tenir uns que volien la Independència que es van situar al mig de les Rambles a cridar consignes durant 10 minuts i després van marxar. Vaig tenir l'ocasió de felicitar en Jordi William pel seu nomenament, defer-me una foto amb Montse Tura i de saludar, entre d'altres, a Josep Maria Sala, Miquel Iceta, Joan Ferran, Alex Masllorens ...
A Vistalegre el PSOE organitzava un míting al que també va incorporar la possibilitat d'enviar missatges des dels mòbils.
Els números que em va facilitar l'amic Juan Carlos són 1550 missatges des de mòbils i 250 missatges d'e-mail. També van retransmetre el míting per internet i van tenir audiència des de forces llocs de l'estranger.
Els missatges van ser més o menys del mateix contingut dels que vam rebre nosaltres, pot ser una mica més seriosos. Hi ha una cosa que em va cridar l'atenció hi ha molts missatges de ciutats mitjanes i petites, molts més que des de les capitals de les províncies. El resum dels missatges: Tots amb Zapatero i amb el candidat municipal local.