dissabte, 8 d’octubre del 2011

La Mercè 2011. Diumenge

Com que l'Anna no ha vist en directe bones colles castelleres, i dissabte ens hi vam quedar amb les ganes per culpa de la pluja, diumenge ens vam encaminar cap a la Plaça Sant Jaume.
Ple de gom a gom. Caldria que els organitzadors de l'esdeveniment planifiquin una mica millor, o gent o castells o enorme escenari ocupant el 20% de la plaça com a poc. Però totes tres coses serà que no hi tenen lloc, que no hi caben.
Em sembla que no us he dit les colles: Castellers de Barcelona, Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa. Un gran cartell per a un matí molt entretingut.


Al balcó municipal el nou Alcalde, l'antic Alcalde, el Conseller que regala diners a les majors yankees, regidors/es de Barcelona i l'Alcalde de Terrassa. 


No tots els castells van tenir bon final, alguns aturats abans de carregar, un força arriscat que va fer llenya, castells de tres amb agulla, torres de dos, folres, manilles és a dir de tot. Molt bona actuació de les tres colles.






Després de dinar  a ramblejar una mica. Òbviament La Rambla plena de gom a gom. Guiris, del país, gent d'aquí i d'enllà. El moviment de gent al que la Rambla ens té acostumats darrerament.














 I per acabar el dia de cap a la Fira del Vi. Discreta, molt discreta, jo no hi havia tornat des que es va deixar de fer a la Rambla Catalunya, enllà a la nit dels temps, i quina desil·lusió i això que va haver-hi cues. No ho entenc, la veritat. Passi de tast de vi amb cinc tiquets a 5 Euros; copa per a degustació 5 Euros i Passi de tast "sòlid" de cinc tiquets 5 Euros més, en total 15 Euros, "no està malament", vaig pensar. Però la primera al front. La degustació mínima 2 tiquets, tant de vi com d'embotits. És a dir que havies de fer una degustació de 2 i una de tres o bé dos de dos i llençar-ne un. Sort que hi havia la pastisseria Pallaresa, els únics que tenien cua, bon pa, bones coques, molt bona pastisseria.


Aquesta fira ha estat la pitjor a la que hem anat aquest any. Al maig Falset, mostra dels vins del Montsant i del Priorat; al juny Sant Martí d'Empúries, mostra del vins de l'Empordà organitzades pels respectius Consells Reguladors.
Diuen que aquest any hi havia més exhibidors que l'any anterior, però no és normal aquesta pèrdua de qualitat de la mostra organitzada per l'INCAVI en els darrers anys. Serà pel mes o serà pel lloc o no sé per què serà però cal que l'Institut Català del Vi pensi què cal fer per redreçar aquesta mostra que hauria de ser la millor de totes.


Quatre fotos de quatre stands de denominacions d'origen que són de qualitat contrastada: Conca de Barberà, Empordà, Montsant i Terra Alta. Aquí teniu una foto de cadascun dels stands que teníen muntats. I per acabar trobareu la foto d'un celler que es dedica al vermut. 


També hi havia stand del Penedès i de Tarragona. Però a aquests no els hi vaig fer cap foto