Aquest és un post que s'està resistint, de fet ja fa més d'una setmana que està pendent. No hi ha un sol motiu, en són diversos. Bàsicament la culpa la té una foto que em falta i que, agradant-me la fotografia, no crec que sigui de rebut obtenir-la d'un altre. Ja em coneixeu, la timidessa és un dels meus trets i segons quines coses em costa molt de demanar-les.
Amb aquest nom de Red Velvet conec dues coses i les dues fan honor al nom que tenen, millor dit a les dues paraules que el composen. Per un costat tenim el vellut, una de les robes més preuades, sobre tot quan està feta de fil de seda. El seu tacte desperta la més incontrolable de les passions, la sensualitat. Qui no recorda la sensació que es percep en el moment d'acariciar un vestit de vellut? I els reflexes que aquesta roba ens retorna segons la llum que hi incideix? I per un altre costat tenim el vermell, el color de la passió, de l'amor, ... Així, doncs, de la unió del vellut i del vermell, del tacte i de la vista, tenim la passió de la sensualitat. No us venen al cap aquelles fotos de Marilyn sobre la roba de vellut vermell?
Us deia, al principi, que coneixia dues coses que tenen aquest nom, i les dues uneixen aquest dos conceptes, la sensualitat i la passió, la primera us l'explicaré a continuació, de la segona, ja en parlarem al final.
Red Velvet Cake With CheeseCream
És un pastís que en el moment que el veus te n'enamores. Un pastís que passi el que passi l'has de fer; un dia o un altre, però l'has de fer. Uneix la passió vermella envellutada del bescuit amb la puresa del blanc de la crema de formatge.
|
Ingredients del bescuit |
Com veieu els ingredients són els clàssics, farina, llevat, mantega, sucre, ous, bicarbonat, però hi afegim, a més, cacao en pols, aroma de vainilla, colorant vermell, "buttermilk" (en venen a Lidl) i vinagre blanc (de vi o de poma). Necessitarem, també, un batedor de varetes per barrejar els ingredients.
|
Farina, Cacao i Llevat |
|
Farina tamisada |
En un bol hi aboquem la farina, el llevat i el cacao, tamisem la barreja i la guardem per a l'esdevenidor.
|
Incorporar el colorant al Buttermilk i barrejar bé |
P
er un altre costat incorporem el colorant al buttermilk i ajuntem ambdós elements de manera que no se'n vegi la diversitat. Cal anar amb molt d'ull o la cuina semblarà sortida d'una pel·lícula gore
|
Començar a batre la mantega i el sucre (millor en pols) |
Batem la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, amb el sucre, millor que sigui en pols ja que quedarà la barreja més fina i afegim, al final, l'aroma de vainilla
|
Afegint els ous (d'un en un) |
Incorporem els ous d'un en un sense deixar de barrejar i continuem incorporant alternativament el buttermilk i el tamisat reservat a terços. No afegirem res de nou fins que no estigui ben mesclat allò que ja tenim al bol.
|
Incorporant i batent els ingredients |
Finalment afegirem el bicarbonat diluït al vinagre blanc. Ja veureu que n'és de divertit.
Engreixem i enfarinem un motlle, aboquem la mescla i el fiquem al forn prèviament escalfat a 180º, sense ventilador i calor amunt i avall, durant uns 40 minuts.
Abans de ficar-lo al forn és aconsellable donar uns cops al motlle per tal que no quedi aire a la massa.
Com que 40 minuts donen per molt ens dedicarem a preparar la crema de formatge.
|
Ingredients |
Els ingredients de la Crema de Formatge (Cheese Cream) són: Formatge cremós tipus Philadelphia, formatge Mascarpone (mercadona), nata per muntar, aroma de vainilla i sucre en pols.
|
Philadelphia, Mascarpone, sucre i vainilla |
Barregem els formatges amb el sucre fins que quedi una mescla ben fina..
|
Muntant la nata |
Muntem la nata fins que tingui un volum interessant.
|
Formatges a un bol i nata muntada a l'altre |
Amb ajuda de la llengua de silicona anem barrejant, amb molta cura, les dues cremes.
|
Crema de Formatge (Cheese Cream) |
Ja veureu que quan acabeu de preparar la crema el bescuit estarà a punt de sortir del forn, o li quedarà ben poc per als 40 minuts.
Abans de treure'l del forn comproveu que està llest punxant-lo amb una agulla.
Deixeu refredar el bescuit, desemmotlleu-lo, talleu els pisos i ... a muntar!!!!
|
Primer pis de bescuit i cobrim de crema |
|
Segon pis, com l'anterior |
|
Tercer pis; per a què repetir-se. |
|
Quart pis i cobertura |
|
Cobrir amb coco ratllat |
|
Tallar les porcions. I menjar |
Ja heu vist, un pastís senzill i saborós!
Podeu acompanyar-lo amb un Gramona gra a gra Pinot Noir 2009. Un pèl caret però aquest és un pastís que s'ho mereix.
També és saborós, per als sentits implicats, l'altre Red Velvet que conec, i del que no us deixo cap foto perquè no en tinc. Hauré d'esperar algun Taller de l'amic Pere Larrègula o una sessió dirigida pel també amic Alex Félez o superar aquesta timidesa meva per veure si n'hi puc fer una on es vegi bé i ben posat. Aquest que queda no és un altre que l'Astor Rouge Couture Lipstick - #201 Red Velvet malauradament li han canviat el nom per Simply Red, que també atrau però no és el mateix.
Aquí hauria d'anar la foto dels llavis, però .................
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada