divendres, 10 de juny del 2016

Maig de 2016. Aniversari (amb pastís); Chocolate Academy; Seminari de Vic; seguim amb Victoriah.

Maig, a més de ser el mes del meu aniversari, 58 anys, qui ho diria!

Xarlota de Mango i Passió, ben aviat la recepta
 va ser el mes de fer un curs que fa més de dos anys tenia ganes de fer i més després d'haver conegut al Fòrum Gastronòmic de Girona al mestre que l'impartia.
El curs que vaig fer és el d'Iniciació a la Xocolata de la Chocolate Academy de Gurb i el mestre no és un altre que Raul Bernal guanyador del trofeu Lluís Santapau 2011 que reconeix el Millor Mestre Xocolater d'Espanya. En aquest cas sí que és cert que és un gran professional i una persona fenomenal.




Tres dies on la xocolata és el centre, però que gràcies al tracte i amabilitat de totes les persones de l'acadèmia, Josep Maria Ribé (el dire), Mini (l'ànima); els ajudants, Tomás, Ester i una altra noia de qui no recordo el nom, la kely; i per suposat Raúl, fan que l'alumne tingui la sensació de ser el protagonista. La Chocolate Academy de Gurb té, amés, unes fantàstiques instal·lacions que ajuden molt a mantenir el ritme del curs i que desperten una sana enveja. 


Curs bàsic, però necessari per conèixer el producte de veritat, de la fava a la xocolata i com es combinen els elements, pasta i mantega de cacau, vainilla, llet en en pols, etc., per aconseguir les seves diferents presentacions, negre, blanc o amb llet, un curs apte per tots els nivells, només cal tenir una mica de coneixement dels productes, el primer exercici de l'alumne consisteix a atemperar la xocolata sobre granit, amb les instruccions del mestre, clar.


I res millor que unes ampolles que es van omplint en les proporcions adequades per a cada tipus de xocolata.

Veure treballar en Raúl és una delícia, i sentir les seves explicacions és garantia d'aprendre i recordar el que aprens. Una galeria d'ingredients que combinats amb les seves instruccions acaben conformant uns productes per a qualsevol època de l'any; bombons, batuts, torrons, troncs de nadal, cakes de viatge, pastissos, i fins i tot un ou de pasqua.


Després de tres dies, de participar en unes quantes elaboracions, de fer alguna preparació amb l'equip que vam formar amb en Samuel i en Xavier, de fer-ne tres més de les programades, et queda la sensació de que tens ganes de més i de tornar, no molt aviat, que un és afeccionat, però si de tornar amb més xocolata, més treballs en equip, més aprendre, però sobre tot més tracte amb les persones que fan possible aquest excel·lent indret.






























I per dormir, que això de Gurb és a prop, però a l'hora una mica lluny, res millor que el Seminari de Vic, un tracte amable amb unes propostes d'esmorzar i sopar molt interessants. La propera vegada, però, tindré més cura a l'hora de triar habitació, això del llit alt i l'edat no es barreja gaire bé


En quant a la fotografia, segueixo editant fotos de la sessió amb la dilecta Victoriah, crec que mai no acabaré.