dimecres, 12 d’octubre del 2005

A voltes amb l'Estatut

Us ho ben juro que no volia escriure res de l'Estatut, preferia escriure sobre l’embolic de les trames en que s’està endinsant la sèrie de "motivos personales" dels dimarts a Tele 5. Tan difícil és intentar mantenir una estructura sòlida i coherent malgrat hi hagi diferents històries?
Bé al que anava, el dilluns passat en Miquel Iceta va presentar la campanya d’explicació de l’Estatut que es farà des del PSC. També dilluns en parlaven el programa Àgora del canal 33 i l’informatiu la nit al dia de TV3 o sigui que vem tenir un dilluns Estatut total.
És curiós de veure, malgrat que sigui lògic, la diferent visió del text que es té segons de la banda de l’Ebre on es trobi cadascú. S’ha d’agrair que hi hagi persones, la majoria són les que no apareixen en els mitjans diguem de Madrid, que volen entrar en la discussió d’una manera reflexiva, no fent us de la por ni de l’enfrontament entre comunitats.
També estem veient córrer pel cyberespai molts missatges i opinions què el que volen és l’enfrontament de tots contra Catalunya. Una vegada més el fetge pot més que el cap.
Aquest jacobinisme imperant en moltes persones i aquestes ganes de fer por i de separar els ciutadans i ciutadanes de la seva classe política, vem veure un exemple a Àgora i en las declaracions d’alguns dirigents polítics, ha de fer que posem en primera línia el principi que “Política és pedagogia”. I en aquests cas, en l’explicació de l’Estatut, cal fer molta pedagogia.

2 comentaris:

Nadia ha dit...

Tens raó, hauries d'haver parlat sobre Motivos Personales ;). Benvingut!

Ramon Bassas ha dit...

Francesc,
T'acabo de posar als "favoritos"; ara cal que de tant en tant ens delegis des de la blogosfera. Benvingut!
Ramon Bassas