dilluns, 3 d’abril del 2006

Cibernético Mitin

Amb aquest nom definia Jordi Barbeta, de La Vanguardia, el míting celebrat el dissabte a la tarda a Cornellà que va servir per estrenar el nou palau d'esports en aquest tipus d'actes. En l'aspecte esportiu dir que ja hi juga el Cornellà CB.
I és que va ser un míting d'estrenes, de provar coses noves i recuperar una en la que, com partit polític, vam ser pioners, i si no és així algú que m'ho digui amb dates.
Vam recuperar la webtv.
Aquest servei el vam inaugurar en el 9è Congrés de juny de 2000. En aquell congrés, a velocitats ridícules degut a l’ús de mòdems de baixa velocitat, vam retransmetre les sessions inaugural i de cloenda. Després el vam fer servir en els mítings que el Primer Secretari i candidat José Montilla va fer pel territori en la campanya de les eleccions generals de 2004. I, per últim, també vam retransmetre les sessions públiques del 10è Congrés celebrat el juliol de 2004.
I ara l'hem recuperat. Divendres vam retransmetre la roda de premsa, que José Zaragoza, Miquel Iceta i Dani Fernández, van fer per presentar la campanya de dos anys de governs progressistes. I dissabte vam retransmetre la totalitat del míting, quasi dues hores d'emissió en directe. A l'espai de la webtv podeu veure les intervencions de Joan Clos, Manuela de Madre, José Montilla, Pasqual Maragall i José Luis Rodríguez Zapatero.
La primera de les novetats?
Va ser la que menys es va entendre pel poc coneixement del sistema, la ZONA BLUETOOTH.
En què consistia? Doncs molt senzill, calia dur activat el Bluetooth del telèfon mòbil i rebies un gif animat del PSC per posar-lo de fons de pantalla (que no publico doncs blogger el converteix en jpg) i la música, en format polifònic, de la sintonia socialista dels anys 80. Vam tenir èxit? Doncs no se que dir-vos perquè és un sistema tant nou que no tenim dades per comparar.
La gran novetat, allò que va tenir més èxit?
Doncs la possibilitat de participar en el míting enviant SMS,s. Sí, això que llegiu els que no vareu venir, doncs els que si que ho veu fer ho veu veure en directe, i que Xavier Barrera, de El Periódico, comenta a la seva contracrònica. Haig de fer-li, però, una rectificació, el cost del missatge no era de 0'90 € era de 0'60€ més IVA, ho deia a la pantalla de leds.
Us tinc de dir que no les tenia totes, i que quan li vaig proposar al Zaragoza, en una tonteria d'aquestes meves, pensava que em llençaria escales avall, i això que estàvem a un quart pis.
Però no, li va agradar la idea i, amb en JuanPa, ens vam posar en marxa per tal de fer-la realitat.
Calia assegurar moltes coses, que no es barreges amb la imatge de les teles, que no es produís retràs del senyal en les pantalles de leds, que el text dels SMS es llegís però no amagués la imatge, que no es perdés la sincronia entre la veu i la imatge, és a dir que no es notés més del que calia. I cal dir que ho vam aconseguir. S'ha d'agrair l'esforç dels equips tècnics que hi van col•laborar, coordinats per l'àmic Oscar, i que van fer que la novetat sortís rodona, malgrat que hi havia més d'un escèptic.
Les xifres? 584 missatges en poc menys de tres hores. Si tenim en compta que no ho havíem anunciat prèviament, jo crec que no està malament, no en soc expert.
Què deien els missatges? Doncs de tot. Des dels que agraïen la feina ben feta en la discussió de l'Estatut fins als que mostraven el seu recolzament al seu alcalde/essa o veien al seu/seva candidat/a com alcalde/essa en les eleccions municipals del proper any.
Crec que cal mencionar aquells que tenien un contingut més divertit.
Les referències a Dani Fernández, que van provocar que al finalitzar l'acte em digués que això no ho veia gens clar. Tranquil Dani que he vist que aquells que et volien tant ho feien des d'operadors diferents. Quin va ser l'últim que hi feia referència? Un rebut a les 19:55, quan ja havia acabat l'acte, des de Vodafone, que deia: "Dani Fdez aun n es ministro? Pos nos vamos. Adio"
Ara que el públic no es conformava en fer ministre al Dani, altres companysm també van ser proposats per aquest càrrec o pel de conseller.
Un altre grup divertit d'SMS? el que feia referència a la Comanche de Jonny. Tranquil Jonny que ben aviat els publicarem (no així la història), però avui t'has de conformar amb aquest rebut a les 19:21: "queremos mas comancheS todos somos jony. Looser"
I si ara em pregunteu què canviaria, doncs ho tinc molt clar. Especificar que si es té mòbil d'empresa cal afegir un 0 al principi del número. La pantalla ha d'estar més alta doncs els caps de l'última fila tapaven el número al que calia enviar els SMS. El carrusel ha d'anar més a poc a poc, anava un pel ràpid. Les dues pantalles han de ser igual de grans, a la de 7x4 m. es llegia bé, cosa que no passava amb la de 4x3 m. També cal enfocar millor, el text es menjava part del socialistes.org del faristol. I segur que teniu moltes més idees per millorar-ho. Ja sabeu, espero els vostres comentaris.
No puc tancar sense posar l'últim dels missatges:
"BRINQUIS: QUEREMS MAS ACTOS COM EST. D OSKAR RAKEL I CRESPIN"

4 comentaris:

Jaume Garriga ha dit...

Nomes et falta enviar els discursos amb Podcast

Ramon Bassas ha dit...

Francesc
Va ser un molt bon acte, i això dels sms un puntàs!
RB

Estefania Molina ha dit...

Felicitats per la idea, va ser magnífica, i per l'acte en general que va ser fantàstic! Vaig riure moltíssim amb els SMS. Espero que es repeteixi. Si ja ho diuen que en el progressisme hi ha innovació ;)

Aintzane ha dit...

Moltíssimes felititats per l'acte!!! Va ser espectacular!!!