dijous, 10 d’agost del 2006

Almeria III - Tabernas i els decorats del Far West (o el spaghetti western)

Sortim del càmping, enfilem la inevitable E-15 ens desviem per l'autovia de Granada i al cap d'uns quants kilòmetres trobem el desviament de Tabernas.

Primera constatació, hi ha dos poblats de l'oest, Fort Bravo (Estudis Texas-Hollywood) i Western Leone, com que el dia és llarg ens proposem visitar tots dos llocs.

Comencem per Fort Bravo on vam trobar molta gent i poc aparcament. Es va construir fa més de tres dècades i és l'únic decorat de l'Oest que encara conserva la seva estructura original. En aquests decorats s'han rodat pel·lícules com "El bueno, el feo y el malo", "Hasta que llegó su hora", "Shalako", "Los siete magníficos", "Las petroleras", "Ana Caulder", "La colina de las botas", "Indiana Jones y la última cruzada", "La vuelta de El Coyote", ... Va ser en aquests decorats on Alex de la Iglesia va rodar "800 balas". És un autèntic decorat, on pobles mexicans i de l'oest estan separats per un carrer, i on segons per on vagis pots trobar dos saloons, dues oficines del sheriff, banc, etc. Un lloc molt gran i on, passejant, et trobes dins d'una pel·lícula d'aquelles de Sergio Leone i Clint Eastwood amb la banda sonora d'Enio Morricone. (pitgeu al reproductor d'àudio i m'entendreu).




Després de donar unes quantes voltes, de fer un munt de fotos de cavalls, cases, voltants i d'intentar fer que el Llamp deixés de bordar als cavalls, feina inabastable, comença l'espectacle.


Divertit, aprofitant el guió (el oro de El Paso) per afegir coses d'actualitat i, de pas, ficar-se amb el públic i amb tots els additaments de gènere, inclús porten arrossegant un dels dolents des d'un cavall. No guanyaran un Oscar però si que ens van fer passa una bona estona. Un dels actors es volia menjar al pobre llamp a qui teniem amagat per tal que no veiés més cavalls i per tant deixés de bordar tota l'estona. No era qüestió de deixar-lo al cotxe on el termòmetre marcava més de 40 graus.
Comprem alguna cosa i marxem cap a Tabernas a veure el castell, bé les restes del castell Musulmà. Ens apropem amb el cotxe el més possible i fem unes fotos. Amb aquest sol de justícia no hi ha ningú que em vulgui acompanyar a peu, per tant ens quedem sense caminada i sense veure'l de més a prop.

Tornem a la carretera, desfem el camí i marxem al segon poblat, Western Leone, molt més petit, on hi ha molt aparcament i poca gent, malgrat que al fons es vegin els decorats de pel·lícules com "Conan el bárbaro". A aquests decorats tampoc anem doncs estan dins un tancat i ningú té ganes d'acompanyar-me a buscar el camí que ens hi apropi.

També tenen un espectacle, dins el Saloon i no a l'aire lliure, en el que fan participar al públic. El guió també va d'or, però en aquest cas del d'un atracament. En acabar una noia, molt simpàtica, ens va convidar a anar a la botiga a comprar algun record, cosa que vam fer.

No es pot comparar amb l'altre poblat, però em va agradar veure'ls tots dos.





Efectivament, si heu pitjat heu sentit més música del gènere.

Vam acabar el dia, com no podia ser d'altra manera, al Carrefour d'Almeria.