dijous, 19 de gener del 2012

Si avui és dimecres, això és: pizza i coca per sopar!

Un dimecres més toca fer pizza i coca d'escalivada per sopar. (Ja veuràs demà la bàscula, de mitjana 400gr. més)
Unes quantes fotos tretes amb el mòbil (celular per al 1004 no català) per il·lustrar la recepta i el procés.
Els ingredients i la maquinària:
aquí està tot

Aigua, una mica d'oli, sal, llevat i farina. Màquina a amassar i bola llesta.
La de la pizza
Aigua, oli, llard, sal, sucre, llevat i farina de força. Màquina a donar voltes i la segona bola llesta. Es nota el llard en la brillantor de la massa.
La de la coca
Mentre van creixent les masses vaig aprofitant per treure les verdures del forn ...


... pelar-les i tallar-les.

Ja tenim la massa llesta.
La de la pizza
i toca estirar-la (a maneta)
Base llesta
Anem a buscar la massa de a coca.
La massa i l'eina que tota bona mestressa de la llar ha de tenir a casa seva.
La massa estirada a "corró"
Anem a farcir-la amb les verduretes




Forn calent a 190º, 18minuts.

Seguim amb la pizza. Hi posem tomàquet, formatge de cabra, formatge ratllat i en pols i daus de pernil en dolç.
Tomaquet

Formatge de cabra artesà de l'Empordà

Formatge rallat tipus Emmental (no és un Jarlsber, però ...) acabat amb formatge Parmesà (Ferrarini) en pols 

Dauets de pernil en dolç per finalitzar la preparació



La fiquem al forn, a fer companyia la coca

Aprofitem l'estona per rentar els estris de cuinar, pocs i a maneta. A la guerra que enfronta des de fa temps la família González-Martínez vs. els Electrodomèstics hem perdut, en pocs dies, dues batalles: la del rentaplats, primer, i la de l'aspiradora, després. 

Tot ben fornejat i cap a la taula.


La desil·lusió de la nit, el vi que tenia preparat està ..., com dir-ho? Molt malament 
 És un Clos de Tafall 2007 del Priorat que vaig comprar a la Fira del Vi de Falset a principi de maig. Obrir i llençar per l'aigüera.  (He parlat amb l'amic Ramon Aguiló i em diu que el seu també el va haver de llençar. Creu a l'empresa; "una y no más")

Sort que a casa sempre tinc un Torres que em treu d'aquests tràngols:
 Atrium, Cabernet Sauvignon 2007. Un valor segur.

Un gelat, un cafè i a escriure!

No penso fer aquestes fotos amb la D5100. El mòbil va anar a terra com a mínim 4 vegades, i va acabar ple de farina i de greix.

Espero sortir aquest cap de setmana a motejar amb en David. Ja en tinc "mono" , i ja posat tindré alguna foto nova pel bloc.